Няма нужда да се паникьосвате, когато забележите, че ноктите ви

...
 
 
Няма нужда да се паникьосвате, когато забележите, че ноктите ви
Коментари Харесай

Имам жълти нокти- какво да правя?

 

 

Няма потребност да се паникьосвате, когато забележите, че ноктите ви са пожълтяли. Дерматологът Ширин Идрис изяснява за какво се случва това и както би трябвало да извършите в тази обстановка:

Причина 1- Обичате тъмния лак за нокти

 нокти
Вредният метод на живот също може да окаже отрицателно въздействие върху ноктите

„ Противно на общоприетото разбиране, че ноктите са мощни и здрави, когато са задоволително порести “, споделя доктор Идрис. Ето за какво, когато нанасяте лак за нотки, изключително тъмни нюанси, неговият пигмент може да проникне в ноктите. „ Железният оксид в тези лакове се окислява, оставяйки на ноктите своя жълтеникаво-ръждив цвят, който в последна сметка ще изчезне самичък “. За да избегнете това в бъдеще, нанесете главен пласт прозрачен лак като първи пласт. И след една седмица с лак, премахнете го и оставете ноктите да си починат.

 

2.Забравяте да носите джапанки в публичните душове

Д-р Идрис се оплаква, че спортните центрове не са най-сигурната среда за вашите нокти. „ Има гъбички на пода в публичните съблекални и душове. И по тази причина се назовава крайник на спортиста (гъбички по краката)- постоянно страдат посетителите в спортните зали. Бактериите и гъбите могат да провокират жълтеникаво-зелен цвят на ноктите ви и да ги създадат нежни като тебешир. “, прибавя тя.

Причина 3- Пушите цигари

 

 жълтите нокти
Причината за жълтите нокти може да са здравословни или резултат от неприятна грижа за ръцете

„ Въпреки че точната причина е неразбираема, жълтите нокти постоянно се следят при хора, страдащи от хронични белодробни болести, повредена чернодробна функционалност или съществени пушачи “, споделя доктор Идрис. „ Липсата на избрани витамини като В-12 и Цинк може да докара до такава смяна в цвета на ноктите с течение на времето.

 

Причина 4- Ако някои в фамилията ви има жълти нокти

„ В доста редки случаи има по този начин нареченият „ синдром на жълтите нокти “, споделя доктор Идрис. Тази наследствена специфичност се демонстрира на междинна възраст и се следи на ноктите по ръцете и краката и е съпроводено с хронични усложнения в дишането. Ако сте забелязали такова нарушаване при някои от членовете на семейството- дано стартира лекуване на проблемите с белите дробове и отоци на краката. Обаче цветът на ноктите надали ще се възстановява заради генетична разновидност “.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР